🎥 Alberto Bettiol laat zien hoe helm z'n leven redde na zware val in Strade Bianche

Een heftige val maakte een einde aan de Strade van Alberto Bettiol. De beelden van de val en zijn kapotte helm zie je hieronder.

Strade Bianche men elite 2023

Alberto Bettiol had zich zijn thuiskoers in z'n eigen Toscane waarschijnlijk heel anders voorgesteld. De in het nabij Siena gelegen Poggibonsi geboren coureur kwam namelijk zwaar ten val en moest opgeven in de gravelklassieker.

In een tweet na afloop deelt hij een video die een toeschouwer maakte van de val. Zoals je ook in de foto bij dit artikel ziet, was Bettiol er niet best aan toe na de tuimelperte. Hij schrijft bij de tweet dat hij het redelijk met hem gaat en hij alleen erge hoofdpijn heeft.

De renner van EF Education bedankt ook nog de vele supporters die hem aanmoedigden op de Toscaanse wegen - en zo aan de foto te zien ook voor hem zorgden na de val, want daar ontfermt een amateurwielrenner zich over hem.

Die zware val leverde na afloop de volgende helm op, die hij deelde in een Instagram-story, met een bedankje aan de helmfabrikant erbij. "Jullie hebben letterlijk mijn leven gered."

Beeld: Instagram Alberto Bettiol

Bettiol zou aanvankelijk in de Tirreno starten die vandaag van start gaat, maar gezien de hersenschudding die hij opliep, zit dat er niet in. Of Milaan-Sanremo van zaterdag 18 maart wel haalbare kaart is, lieten hij of de ploeg nog niet weten.

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023