📸 José De Cauwer reageert ludiek op kritiek Nathan Van Hooydonck met wel heel bijzondere bril..

José De Cauwer met een mooi antwoord op de kritiek die hij van Nathan Van Hooydonck kreeg na een opmerking gisteren tijdens het commentaar in Parijs-Nice. En dan zeggen ze dat wielrenners grote brillen op hebben. Wat dacht je van de commentators!

Kampioen Wilskracht - Boek Hennie Kuiper

In de eerste etappe van Parijs-Nice was er vlak voor de bonificatiesprint een incident waarbij het erop leek dat hij Michael Matthews een duw gaf. Tijdens het live-commentaar zei De Cauwer daar wat van: "Niet te agressief worden. Daarmee moet je oppassen. Dat mag je echt niet niet doen, de VAR kijkt mee."

Dat was tegen het zere been van Van Hooydonck, want uit de beelden bleek dat de Belg zelf ook geduwd werd en dus geen kant op kon. in een tweet schreef hij dat, plus een wat prikkelende opmerking richting De Cauwer: "José heeft volgens mij al lang niet meer gekoerst of heeft een bril nodig."

In de uitzending van vandaag kwam De Cauwer erop terug. Inhoudelijk door te zeggen dat Van Hooydonck inderdaad een punt had. Maar hij en Renaat Schotte hadden ook nog een ludieke reactie in huis, namelijk een foto van José met bril. En geen gewone bril...

Van Hooydonck zei ook nog dat De Cauwer al een tijd niet meer had gekoerst. Dat gaf de de 73-jarige Belg grif toe in de uitzending. En we hebben het even nagezocht: de laatste koers van De Cauwer is inderdaad alweer enige tijd geleden... De Ronde van Nederland van 1980. Hij werd daarin 48ste.

Pelotonpraat
  • foto Carla Vos/Cor Vos © 2017