Laatste jaar van Jakobsen bij Soudal-QuickStep? Lefevere: 'Ik doe niet mee aan die spelletjes van de pers'

In de Belgische pers wordt zo her en der gesuggereerd dat Jakobsen vertrekt bij Lefevere. De Belg legt uit hoe het zit.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 2

Gisteren pakte hij in de Tirreno-Adriatico z'n tweede zege in het shirt van Soudal-QuickStep (nou ja, dat van de Europese kampioen), maar het is nog maar zeer de vraag of Fabio Jakobsen ook in 2024 bij de ploeg van Patrick Lefevere rijdt.

Dat zit zo: de Hulk van Heukelom is einde contract bij Soudal-QuickStep en bij Soudal-QuickStep zouden ze (verder) gaan werken aan een ploeg rond Remco Evenepoel. Volgens sommigen is daarin maar plek voor één sprinter en Tim Merlier ligt nog tot en met 2025 vast.

Bovendien: wil Jakobsen zelf nog wel bij Soudal-QuickStep blijven? Met een Tourploeg rond Evenepoel wordt de kans klein dat het Nederlandse sprintkanon nog in de Tour de France actief kan zijn.

Lefevere

Grote baas Patrick Lefevere reageert in Het Nieuwsblad. "Ik wil niet meedoen aan die spelletjes van de pers die je her en der leest. Dat Fabio einde contract is en Merlier nog langer aan ons gebonden is, en dat nu de kaart Remco wordt getrokken bij de ploeg er één van hen wel eens zou kunnen verdwijnen volgend jaar. De pers vertelt me wat ik moet doen, maar daar doe ik niet aan mee. Ik heb twee goede sprinters nodig."

Volgens Lefevere is dat al jaren heg geval. "Mensen vergeten snel, maar we hebben al jarenlang meer dan één sprinter in de ploeg, al van in de tijd Tom Steels en Jan Svorada. Er zijn 275 wedstrijddagen per jaar, de Tour telt slechts 21 ritten. Je hebt niet alleen een sprinter nodig voor de Tour. Ze storen elkaar niet. Fabio is hier, Tim is in Parijs-Nice, ze gaan geen wedstrijden samen rijden."

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023