Ellen van Dijk en vriend verwachten eerste kindje: 'Het is altijd onze wens geweest om een ​​gezin te stichten'

Na haar zwangerschap keert Van Dijk wel terug voor dat ene grote doel dat nog rest in haar carrière.

We gaan Ellen van Dijk dit wielerseizoen niet in haar regenboogtrui zien vlammen op de tijdritfiets, maar dat heeft een heel leuke reden. De renster van Trek-Segafredo maakte namelijk via Twitter en de site van de ploeg bekend dat zij en haar vriend (wieler)podcastmaker Benjamin de Bruijn is september een kindje krijgen.

De 36-jarige wereldkampioene stopt niet met fietsen, want ze heeft na haar zwangerschap nog een groot doel: de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Ze legt het op de site van de ploeg uit.

"Toen vorig jaar de gesprekken over contractverlenging begonnen, hadden we het al over mijn ogenschijnlijk tegenstrijdige ambities. Ik wil een medaille winnen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar ik wil ook graag een gezin stichten. Het team stond meteen open voor beide scenario’s en dat was erg hartverwarmend."

Van Dijk en de ploeg kijken zelfs nu al voorbij de zwangerschap. "Ik heb nog wat unfinished business. In 2016 crashte ik in de tijdrit en eindigde ik teleurstellend als vierde. Voor de Spelen van Tokio werd ik dan weer niet geselecteerd. Samen met Benjamin en Josu Larrazabal, de performance manager van de ploeg, zijn we al begonnen met het voorzichtig opstellen van een gestructureerd plan voor mijn comeback in 2024 en voor Parijs."

Het is in het vrouwenpeloton steeds normalen om tijdens de actieve carrière een kindje te krijgen. Bij Trek-Segafredo ging Lizzie Deignan al twee keer eerder op verlof toen ze zwanger was. Ook Chantal Blaak-Van den Broek is op dit moment in verwachting.

Nieuws
  • Beeld: Twitter Ellen van Dijk