🎥 Annemiek van Vleuten waarschuwt Belgische wielerfans nog één keer: 'Niet elke regenboogtrui is Remco Evenepoel...'

Annemiek van Vleuten is op Tenerife en wordt daar veel aangemoedigd door Belgen. Alleen niet met haar eigen naam.

Omloop Het Nieuwsblad women 2023

Annemiek van Vleuten is na haar vijfde plaats in Strade Bianche op Tenerife neergestreken voor een hoogtestage om de vorm nog wat aan te scherpen voor de komende klassiekers. Uiteraard rijdt ze daar in haar regenboogtrui rond en uiteraard wordt ze daar ook veel herkend.

Alleen niet altijd voor wie ze echt is.. Op Tenerife zijn veel Belgen aanwezig en in een tweet schrijft Van Vleuten dat ze daardoor vaak 'Remco!' hoort als ze op de fiets zit. Ze komt daarom nog even met een kleine mededeling aan het adres van onze zuiderburen: "Niet elke regenboogtrui die je ziet is Remco Evenepoel, haha."

Ze schrijft die woorden bij een filmpje waarop we haar met onder andere teamgenote Floortje Mackaij zien afdalen op het Canarische eiland. De makers van dit filmpje hadden wel door dat het om Van Vleuten ging, want ze tagden haar in het filmpje.

Annemiek van Vleuten is 2 april weer terug in koers. Dan zal ze aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix een week later slaat ze na eerdere slechte ervaringen even over, maar ook in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken is ze uiteraard van de partij dit voorjaar. Ze rijdt daarna ook de drie grote rondes: Vuelta, Giro en Tour.

Pelotonpraat
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023