Van der Poel geeft toe: 'Ideale winter zou zonder cross zijn, maar wilde Hoogerheide voor geen geld in de wereld missen'

Mathieu van der Poel was in de Tirreno-Adriatico redelijk, maar zelf had hij verwacht betere benen te hebben in Italië.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 7

In de korte inspanningen van een massasprint kon Van der Poel zich wel laten zien, maar als het bergop liep, ging hij er vrij snel vanaf. Met het oog op Milaan-Sanremo hoeft dat niet nadelig te zijn. De Nederlander is ervan overtuigd dat hij mee gaat doen in de finale, vertelt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hoop hierdoor beter te worden voor Milaan-Sanremo."

Een totaal andere wedstrijd, zegt ook Van der Poel. "Als je bekijkt wanneer ik weer ben begonnen met trainen, is dat eigenlijk nog maar een kleine maand, dan is het logisch dat je nog stappen kunt zetten."

Cross-seizoen

Vorig jaar had hij meer tijd voor zijn wegvoorbereiding, omdat hij noodgedwongen het cross-seizoen aan zich voorbij moest laten gaan. Dat herhalen was geen optie. "Die wereldtitel was iets unieks. Maar ik heb na het WK cross maar even rust gehad en daarna veertien dagen getraind in Spanje. Dat is niet genoeg om in topvorm te zijn. Het is gewoon heel moeilijk om keuzes te maken, maar er is nog niets verloren."

Zo werkt het nu eenmaal in de wielerwereld, weet ook Van der Poel. "Als het volgende week meevalt in San Remo zegt iedereen dat het een goede aanpak was. Zo is het altijd en de winnaar heeft altijd gelijk."

Mede door zijn ervaring in 2022 weet Van der Poel wat zijn ideale winter zou zijn richting het wegseizoen. Een winter zonder cross. "Als ik niet cross, heb ik wel een goede opbouw. Dat is het probleem een beetje, het is zo druk. En ik wilde voor geen geld in de wereld de WK missen in Hoogerheide. Maar als ik nou echt de perfecte winter moet uittekenen, zou dat voor mij zonder cross moeten zijn."

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023