📸 Wout van Aert rijdt La Primavera met nieuwe helm die hij zelf ontwierp

Wout van Aert verruilt zaterdag, tijdens Milaan-San Remo, zijn Redbull-helm voor een zelf ontworpen exemplaar.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 6

Wout van Aert koerst al jaren met de meest opvallende helm uit het wielerpeloton. Hij is namelijk de enige renner die niet met een helm van het team rijdt, maar met een exemplaar van zijn persoonlijke sponsor Redbull. Ook Tom Pidcock wordt gesponsord door het befaamde energiedrankje, maar draagt toch een helm van INEOS-Greandiers.

Die opvallende blauw-grijze helm wordt tijdens Milaan-San Remo vervangen door een nieuw, blauw exemplaar, dat Van Aert zelf ontworpen heeft in samenwerking met Redbull en Lazer (helmsponsor van Jumbo-Visma). Fans kunnen de Vento KinetiCore ook zelf kopen, al betaal je daar wel 180 euro voor. De oplage is bovendien gelimiteerd tot 1994 exemplaren (het geboortejaar van Wout).

Kost die net iets te veel voor jou? Wout van Aert ontworp met de Strada KinetiCore nog een tweede, goedkoper allround model dat slechts 80 euro kost. In onderstaande Instagram-video worden beide helmen gepresenteerd.

"Lazer is altijd mijn favoriete helmmerk geweest, zelfs nog voordat ik professional werd", vertelt Van Aert op de website van Lazer. "Om onze langdurige en succesvolle samenwerking te vieren, kreeg ik het aanbod om mijn eigen helm te ontwerpen. Het is echt een blikvanger en het is de coolste helm in het peloton. Ik ben er trots op en het geeft me extra motivatie."

Achtergrond
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023