📸 Richard Carapaz krijgt van EF Education heel erg fraaie Ecuadoriaanse kampioenentrui

EF Education-EasyPost heeft samen met kledingsponsor Rapha een heel erg fraaie kampioenentrui voor Richard Carapaz gemaakt.

Tour de la Provence 2022 - Stage 1

De Nationale kampioenentruien zijn elk jaar opnieuw voer voor discussie. De nationale kleuren moeten immers vaak plaats ruimen voor teamkleuren en sponsors. Zo heeft UAE Team Emirates zonder twijfel de slechtste reputatie wat het op professionele wijze verknoeien van kampioenentruien betreft. Ook de regenboogtrui van Remco Evenepoel bevat wel erg veel sponsornamen.

EF Education-EasyPost daarentegen toont hoe het wel moet. Richard Carapaz veroverde midden februari de Ecuadoriaanse nationale titel op de weg en kreeg van kledingsponsor Rapha een prachtige kampioenentrui. Die kleurt van boven tot onder in het blauw, geel en rood van Ecuador, met een gouden band op de mouwen (verwijzend naar zijn Olympische titel). Het aantal sponsornamen is bovendien tot een minimum beperkt. Oordeel zelf in onderstaande foto!

Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023

Carapaz trapte vandaag in Milaan-Turijn zijn seizoen af. Maandag staat de Olympische kampioen aan de start in de Ronde van Catalonië, waar hij Remco Evenepoel en Primoz Roglic zal tegenkomen. Zijn hoofddoel is dit jaar de Ronde van Frankrijk, die met zijn vele hoogtemeters en beperkt aantal tijdritkilometers op maat van de Ecuadoriaanse berggeit is.

Pelotonpraat
  • Photo: William Cannarella/Cor Vos © 2022