🎥 Bekijk de doldwaze afdaling van Alaphilippe na val in Milaan-Sanremo

Julian Alaphilippe kwam op de Poggio helaas te kort om de grote kanonnen te volgen, maar liet zich wel opmerken in de afdaling van de Turchino.

Dat Julian Alaphilippe één van de beste dalers uit het peloton is, wisten we al langer. Zijn superieure daalkunsten demonstreerde hij nog maar eens tijdens La Primavera.

Halverwege de langste wedstrijd van het jaar, kwam hij ten val, vlak voor de top van de Turchino. Alaphilippe kwam er gelukkig zonder kleurscheuren vanaf, maar moest wel even wachten op een nieuwe fiets. De achterstand op het peloton maakte hij dan maar goed goed in een doldwaze afdaling, waarbij hij tussen de volgwagens manoeuvreerde en helemaal plat ging liggen in de bochten.

De spectaculaire beelden bekijkt u onderstaande video die zijn team Soudal Quick-Step op Instagram plaatste!

Alaphilippe werd nog net tot de favorieten gerekend, maar meer dan een 11e plaats zat er voor de Fransman helaas niet in. Ploegleider Wilfried Peeters vertelde nochtans aan Het Laatste Nieuws dat hij wel degelijk over goede benen geschikte, maar geblokkeerd raakte bij het opdraaien van de Poggio. "Julian raakte z'n ploegmakkers op dat moment kwijt. Milaan-Sanremo is nu eenmaal een koers die beslist wordt op details."

Pelotonpraat
  • Photo: HLN