Roglic versus Evenepoel, maar er staan meer toppers aan de start in de Ronde van Catalonië

Na een heerlijke Milaan-Sanremo gaat het wielerjaar verder met de Ronde van Catalonië. Met een duel tussen Roglic en Evenepoel.

La Vuelta ciclista a Espana 22-15

De WorldTour-ronde start met een rit voor de sprinters, maar er wachten meer dan genoeg klimkilometers in de Ronde van Catalonië. Het wordt de eerste showdown tussen de grote Giro d'Italia-favorieten Remco Evenepoel en Primoz Roglic, maar er zijn meer kapers op de kust. Het startveld in de Ronde van Catalonië is immers ijzersterk.

Naast de twee wereldtoppers hebben ook Richard Carapaz (EF Education-EasyPost), Romain Bardet (Team DSM), Mikel Landa (Bahrain-Victorious), Egan Bernal (INEOS Grenadiers), Adam Yates, João Almeida (beiden UAE Team Emirates) en Jai Hindley (BORA-hansgrohe) ambities om te presteren in het noorden van Spanje.

Nederlanders

De acht Nederlanders aan de start zullen vooral in dienst moeten rijden. Bij Jumbo-Visma kan Roglic vertrouwen op de aanwezigheid van Koen Bouwman, Robert Gesink en Steven Kruijswijk. Die eerste twee rijden ook in de Giro d'Italia als knecht van de Sloveen.

De andere vijf Nederlanders aan het vertrek zijn Ide Schelling (BORA-hansgrohe), Wout Poels (Bahrain-Victorious), Oscar Riesebeek (Alpecin-Deceuninck), Martijn Tusveld (Team DSM) en Jetse Bol (Burgos-BH).

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2022