🎥 André Greipel nog steeds rap! Sprint huidig prof Rick Zabel eruit met 2000 watt

De Duitser is gestopt, maar hij laat zien nog steeds enorm rap te zijn. En vanuit dit camerastandpunt zie je ze maar zeden sprinten, toffe beelden!

Rund um Koln 2022

André Greipel is al een tijdje geen prof meer, maar we lieten je laatst al zien dat hij nog heel scherp staat. Toen deed hij mee aan een cross waarin hij als een ware Mathieu van der Poel over de balkjes sprong, maar nu laat hij ook zien zijn snelle benen nog te hebben.

De inmiddels 40-jarige Duitser is tegenwoordig ambassadeur van het Duitse bandenmerk Schwalbe en ging een rondje fietsen met zijn landgenoot Rick Zabel, prof bij Israel-Premier Tech.

Zabel heeft wel een beetje de sprintgenen van papa Erik, maar je zult 'm ook geen massasprint zien winnen. In een filmpje op Instagram legt hij het dan ook af tegen Greipel als ze een sprintje doen tijdens hun rondje, want dat konden ze uiteraard niet laten.

We zien ze van achteren wegspurten en volgens een tekst in beeld haalt Greipel de 2000 watt - hetgeen echt heel veel is - terwijl Zabel het moet doen met 1500 watt. De Israel-Premier Tech-renner zet onder het bericht achter de naam van Greipel dan ook de emoji van een arend, terwijl hij zichzelf maar een kuikentje vindt...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rick Zabel (@rickzabel)

André Greipel nam in 2021 afscheid als professioneel wielrenner. Hij won in zijn carrière elf ritten in de Tour, zeven ritten in de Giro en vier ritten in de Vuelta. De koers waar hij het meest won, is de Tour Down Under. In Australië stond hij maar liefst 18 keer op de hoogste trede van het podium.

Pelotonpraat
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022