🎥 Julie De Wilde lang eruit na harde val in Classic Brugge-De Panne

Het Belgische talent kwam gisteren ongelukkig ten val en de druiven zijn zuur voor haar (en je ziet ook het belang van een helm nog maar weer eens).

Danilith Nokere Koerse 2023 Women

Julie De Wilde was knap mee met het elitegroepje in het waaiergeweld van de Classic Brugge-De Panne. De rappe Vlaamse maakte zich op voor de finale tot in De Moeren het noodlot toesloeg en ze buiten haar schuld om hard ten val kwam.

Door de harde wind was het lastig manoeuvreren in het Vlaamse land, waardoor de Britse Alice Barnes het achterwiel van haar voorgangster aantikte en onderuit ging. Julie De Wilde reed weer achter de Britse en had geen schijn van kans.

Hieronder zie je de val gebeuren. De Wilde had na een poosje wel direct de tegenwoordigheid van geest om aan het thuisfront te laten weten dat het relatief oké was. En dit was te danken aan haar helm. Als je goed kijkt, zie je hoe hard die tegen het asfalt knalt.

Geen hoofdletsel dus, maar voor De Wilde komt er zeker niet zonder kleerscheuren vanaf, want haar ploeg Fenix-Deceuninck liet na de koers weten dat in het ziekenhuis van Veurne een breuk van het schouderblad werd geconstateerd en haar voorjaar dus om zeep is.

Het 20-jarige talent kende al een vervelende aanloop op dit seizoen met wat ziekte en blessures. Vorig jaar kende ze een heel goed jaar en liet ze zich als jonkie met name in de Tour de France Femmes goed zien.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023