🎥 Mooie beelden van wielrennen zoals wielrennen bedoeld is: kinderen door het dolle heen van bidongevende profs

Feelgoodbeelden van de week! Niets mooier dan juichende kinderen voor hun helden, en die helden begrijpen wat ze willen: bidons..

Vuelta a San Juan Internacional stage 7

Het is maar een plastic gevalletje, maar voor een kind bijna iets magisch: de bidon. Toen de UCI het verbood om wielrenners ze nog weg te laten gooien - op zich terecht - maakten ze gelukkig al snel een uitzondering als de renners ze naar mensen langs het parkoers gooiden.

Vaak zijn dat kinderen en in onderstaande beelden is dat niet anders. Een amateurfilmer maakte beelden van een groepje kinderen dat tijdens de perkoersverkenning voor de E3 Saxo Bank Classic op een klasseienstrook stond.

Het zijn heerlijke beelden. Eerst het grote verheugen bij de kinderen en dan de blijdschap als bijna alle renners wel even aandacht schenken aan het enthousiaste groepje langs de weg - en sommigen dus ook een bidon schenken. Dit is wielrennen!

Vandaag kun je in Gent-Wevelgem weer naar bidongevende profs kijken in Gent-Wevelgem. Een week later is de hoogmis van het Vlaamse voorjaar met de Ronde van Vlaanderen, waar de Zwitser Michael Schär in 2021 nog eens gedwiskwalificeerd werd toen hij een bidon naar een kind langs het parkoers gooide.

Pelotonpraat
  • Photo: Ilario Biondi/RB/Cor Vos © 2020