Bruyneel vol ongeloof over gewicht Evenepoel: 'Als hij die vier kilo kwijtspeelt, dan is het game over'

In de podcast van Lance Armstrong bespreekt Johan Bruyneel zijn landgenoot Remco Evenepoel. Hij heeft iets gehoord over zijn gewicht.

We kregen afgelopen week in de Ronde van Catalonië een mooi voorproefje te zien op de strijd tussen Remco Evenepoel en Primoz Roglic in de Giro te zien. De Sloveen ging er met het algemeen klassement vandoor, maar het was razendspannend.

Gewicht Evenepoel

In The Move, de podcast van Lance Armstrong, komt de titanenstrijd uitgebreid aan bod. Vaste gast Johan Bruyneel zag de spanning, maar ving ook iets op over het gewicht van Evenepoel.

"Ik heb gehoord, maar ik kan het bijna niet geloven, dat hij nog vier kilo zwaarder staat dan in de Vuelta die hij won. Hij stond daar echt heel licht. Maar ik vind vier kilo wel heel veel. Als hij die vier kilo voor de Giro nog kwijtspeelt, dan is het game over. De rest hoeft het dan niet eens meer te proberen."

Mentaal net zo belangrijk

Bruyneel zag in de Ronde van Catalonië wel dat Evenepoel mentaal te kraken is. Roglic reed tot grote frustratie van Evenepoel een paar keer niet mee toen de twee voor het peloton uitreden.

"Je kan fysiek sterker zijn dan Roglic, maar als je emotioneel veel energie verspilt, dan gaat dat je den duur ook opbreken. Hij moet berekender worden. Accepteren dat niet iedereen dan met je zal gaan samenwerken. Dat hij de beste is, dat zal wel zo zijn. Dat is hij al sinds zijn zestiende."

Volgens Bruyneel kun je het verschil in karakter en leeftijd tussen Evenepoel en Roglic duidelijk zien. "Remco is puur adrenaline. Wanneer hij aanvalt en het gaat niet zoals hij wil, dan laat hij zien dat hij niet blij is. Ik weet zeker dat Roglic ook wel eens niet blij is tijdens de koers, maar hij laat het niet zien. Hij gaat gewoon stoïcijns door en voert zijn plan uit."

Achtergrond
  • Beeld: Cor Vos