Merijn Zeeman scherp voor Belgische fans: 'Vreemd hoe ze omgaan met hun supersterren'

Merijn Zeeman vindt het bizar hoe de Belgen omgaan met supersterren als Wout van Aert, Remco Evenepoel en zelfs het nationale voetbalelftal.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Wout van Aert heeft met zijn gulle cadeau aan ploegmakker en boezemvriend Christophe Laporte, voor heel wat ophef gezorgd. Vooral in België dan. "Al die opmerkingen zijn een beetje gek en dan vooral de geluiden die ik vanuit België hoor", vertelt een kritische Merijn Zeeman, ploegleider bij Jumbo-Visma, aan Eurosport.

"De Belgische wielerfans gingen ervan uit dat hun Van Aert wel ging winnen in Gent-Wevelgem. De grote Vlaamse klassieker is volgens hen niet zomaar een koers die je weggeeft. Wij hanteren de tegenovergestelde filosofie in ons team."

Niet enkel Wout

Zeeman is dan ook niet te spreken over hoe de Belgen met hun wielerheld Wout van Aert, en bij uitbreiding met al hun supersterren, omgaan. "Ik vind dat België meer aandacht moet besteden aan haar sterren en atleten in het algemeen. Het is vreemd hoe ze omgaan met niet alleen Wout, maar ook met het nationale voetbalelftal of andere hele goede renners."

Ook Remco Evenepoel krijgt volgens Zeeman veel te vaak kritiek over zich heen. "Ik denk dat hij in het buitenland meer gerespecteerd wordt. Ze moeten zich eens afvragen hoe ze met hun supersterren moeten omgaan in de sport. Ze hebben hiervoor niet de beste manier naar mijn mening", aldus een kritische Merijn Zeeman.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023