Wout van Aert over de cross: 'Feit dat ik vroeger dan normaal rust heb, zal misschien zelfs een voordeel zijn'

Wout van Aert kende een vervelend einde van het seizoen. Maar inmiddels fietst alweer flink en ziet hij er ook een voordeel in!

wout van aert

Het wegseizoen van 2024 van Wout van Aert is er eentje om snel te vergeten. Dat zouden niet veel wielrenners zeggen als ze Kuurne-Brussel-Kuurne, brons op de Spelen en drie ritzeges in de Vuelta op hun palmares konden bijschrijven, maar een klasbak als Van Aert wil meer.

Van Aert voert z'n training voorzichtig weer op

Dat lukte in 2024 niet door twee akelige valpartijen. Eentje in Dwars Door Vlaanderen zorgde ervoor dat hij z'n grote doelen in het voorjaar miste en toen Van Aert in de Vuelta weer dichtbij de toppen van z'n kunnen leek, gooide een val in de afdaling buiten z'n eigen schuld om roet in het eten.

Van Aert beëindigde z'n seizoen voortijdig en moest toezien hoe er een kruis kon door zowel het WK op de weg als het WK gravel in eigen streek. Hij moest weer revalideren. Dat ging met hele kleine stapjes.

Als we op z'n Strava kijken, zien we dat Van Aert eerst drie weken helemaal niks deed. Op 4 oktober stapte hij voor het eerst weer op de fiets, voor een ritje van 32 kilometer, samen met Jan Bakelants. Dat heeft nog niks met trainen te maken natuurlijk, maar toch.

Inmiddels rijdt hij wel ritten die je voorzichtig we zo zou kunnen noemen. Dinsdag noteerde hij een rit van 100 kilometer, andermaal met Jan Bakelants. Ze deden het voor hun doen rustig aan met een gemiddelde van 31,4 km/u. Maar toch stemt het hoopvol.

Zeker het veld in

Hoopvol voor de cross, want daarin gaan we Wout van Aert sowieso terugzien. Hij sprak daar al eerder over met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

"Ik ga zeker in het veld te zien zijn. Er is nog geen concrete datum. Maar het feit dat ik vroeger dan normaal rust heb en misschien vroeger de training zal hervatten, zal misschien zelfs een voordeel zijn." En inderdaad, normaal gesproken zat Van Aert eind oktober nog in z'n rustperiode. Een rit van 100 kiloemeter met 31,4 gemiddeld stelt voor Van Aert niet zo veel voor, maar rust kunnen we het toch ook niet noemen...

Eekhoornpak?

Ondertussen houdt Van Aert de gemoederen ook op een andere manier bezig. In Vlaanderen raakt met niet uitgepraat over een eekhoornpak waar Wout van Aert in zou zitten.

Er zijn aanwijzingen waaruit zoo blijken dat de kopman van Visma | Lease a Bike het geelzwarte lycra even heeft ingeruild voor pluchen pak van de eekhoorn die furore maakt in de Vlaamse versie van The Masked Singer op VTM. In het eerdere linkje hierboven bekijk je de beelden van de zingende eekhoorn.