'Superknecht' Marlen Reusser ruilt SD Worx in voor Team Movistar

Marlen Reusser verlaat na drie dienstjaren SD Worx voor Team Movistar. De Nederlandse sterrenequipe verliest met de Zwitserse een gewaardeerde kracht, vooral in het knechtenwerk. 

Marlen Reusser

De Zwitserse topper, drievoudig Europees kampioen tijdrijden, hoopt haar carrière een nieuwe impuls te geven.

Reusser heeft drie keer het Europees kampioenschap tijdrijden gewonnen (2021-2023) en won tweemaal zilver op het WK. Ook won ze al rittenkoersen als Itzulia (2023), Zwitserland (2023) en de Setmana Valenciana (2024), en pakte ze ritten in de Tour en de Vuelta.

Fysieke problemen

Na een tweede helft van 2024 die werd gekenmerkt door fysieke problemen, hoopt Reusser in 2025 haar beste benen te hervinden. Marlen Reusser: "Het idee om deel uit te maken van het Movistar Team is iets waar we al heel lang samen aan werken, iets waar ik van droom."

"Ik ben er al een tijdje enthousiast over en nu kunnen we het eindelijk laten gebeuren. We delen dezelfde visie over wat we samen kunnen bereiken, en ik geloof oprecht dat dit de juiste plek is, het team met de juiste geest, om te groeien en mijn volledige potentieel te bereiken."

Ervaring

Door een hardnekkige luchtweginfectie kende Reusser een matig 2024: "Door de ziekte waaraan ik leed, ging ik veel dingen in twijfel trekken. Ik ben Team SD Worx – Protime, waar ik de afgelopen drie jaar heb gewerkt, zeer dankbaar. Ze hebben mij al hun steun betoond en ik voel een enorme dankbaarheid jegens hen."

Sportdirecteur Sebastian Unzue is verheugd over Reussers komst. "Het hele team, en ik persoonlijk, zijn erg blij omdat we maandenlang hebben gewerkt om Marlen naar het team te halen. We hebben altijd geloofd dat zij de perfecte renner voor ons was. Ze bevindt zich op het ideale moment in haar carrière, met een niveau van volwassenheid en ervaring die van onschatbare waarde is. Ze heeft nog vele jaren van uitstekend wielrennen voor de boeg."

Vrouwen
  • Cor Vos