Marlen Reusser wint EK tijdrijden, Van Dijk tweede

Marlen Reusser heeft zich gekroond tot Europees kampioen tijdrijden. De Zwitserse was een kleine 20 seconde sneller dan Ellen van Dijk. Lisa Brennauer werd derde. Met Riejanne Markus op de vijfde plek stond er nog een Nederlandse in de top 10.

Marlen Reusser wint EK tijdrijden, Van Dijk tweede

Het 22,4 kilometer lange parkoers in Trentino bleek Reusser op het lijf geschreven, maar het was de Duitse Lisa Klein die als eerste een richttijd neerzette. Riejanne Markus kwam in de buurt van de tijd van Klein, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.

Bij het tussenpunt bleek al snel dat het een tweestrijd tussen Van Dijk en Reusser ging worden. Reusser klote 13:17. Van Dijk was 7 seconden langzamer, terwijl het gat met de rest flink groter was. Uiteindelijk wist Reusser haar voorsprong in het tweede deel alleen maar uit te bouwen. Ze ging zo hard dat ze de uiteindelijke nummer 3 Lisa Brennauer en Vittoria Bussi inhaalde.

Van Dijk kon niet mee in dat tempo, en had ook niet het voordeel dat ze haar voorgangsters in kon halen. Al was dat voordeel ook wel een beetje Reusser haar eigen verdienste. Uiteindelijk moest Van Dijk 19 seconden toegeven. Brennauer werd derde op iets meer dan een minuut.

Vrouwen
  • Cor Vos