🎥 Beginnen mannen Tour de Tietema nu ook Formule 1-team? Razendsnelle pitstop en fiets met autobanden

Het wielerteam staat net op poten, maar de ambities reiken verder... Tietema en consorten spelen een pitstop na en geven hun fiets een F1-update.

Tour de Tietema is sinds dit seizoen een echte continentale wielerploeg onder de naam TDT-Unibet, maar dat wil niet zeggen dat het ook een gewone ploeg is. Het uit de hand gelopen YouTube-project van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel zorgt altijd voor een leuke twist.

Dus toen er anderhalve geleden in het kader van Olympia's Tour een tijdrit op het TT-circuit van Assen op het programma stond, moesten ze daar iets mee doen. Dat iets werd een pitstop naspelen en leverde een leuke video op die ze gisteren via hun sociale kanalen verspreidden.

In het filmpje sjeest Tietema over het circuit, communiceert hij via de radio - zoals dat ook in de Formule 1 te horen is - en komt hij vervolgens binnen in de pits. Daar geven Josse en Devin hem een paar nieuwe banden. Met een tijd van 25 seconden kom je in de Formule 1 niet meer weg, maar voor een fiets is het keurig!

Josse en Devin zetten twee nieuwe fietswielen onder het fraaie frame van de Cannondale, maar blijkbaar heeft er daarna nog een pitstop plaatsgevonden waarmee ze hun nieuwe sprinter Max Verstappen willen laten koersen... (onze F1-kennis reikt niet zover om te weten of hij ook op Pirelli-banden rijdt)

Overigens rijdt Max Verstappen in Monaco echt weleens op de racefiets rond om zijn conditie op peil te houden. Of ja, dé racefiets; hij heeft er wel 'zeven of acht' liet hij eens weten. Z'n verklaring? "Als ik een mooie fiets zie, wil ik die kopen. Een maand later zie ik dan weer een iets mooiere en die wil ik dan ook hebben." Konden we dat allemaal maar..

Pelotonpraat
  • Beeld: TDT-Unibet Cycling Team