Sarcastische Van der Poel veegt op Twitter de vloer aan met actie DSM: 'Chapeau!'

Van der Poel moet duidelijk niks hebben van de langzaamaanactie van Team DSM. Z'n post op Twitter laat niks aan duidelijkheid over.

Ronde van Vlaanderen 2023

Mathieu van der Poel moest gisteren in een zeer beklijvende Ronde van Vlaanderen z'n meerdere erkennen in Tadej Pogacar. Daar baalde MVDP van, maar hij kon er ook wel mee leven, want hij besefte dat Pogi 'gewoon' sterker was in De Ronde. Hij kon duidelijk minder leven met een actie van DSM onderweg.

Op de Kortekeer zagen we namelijk ineens de Nederlandse equipe gegroepeerd van voren zitten. Niet om het tempo flink de hoogte in te gooien, maar juist om het tempo te drukken.

Ze grepen de smalle beklimming aan om de weg te blokkeren en een tempo te gaan rijden dat de gemiddelde wielertoerist ook bij had kunnen houden, om op de top alsnog te versnellen.

De actie leverde helemaal niks op, behalve hoongelach. Onder andere Mathieu van der Poel kon z'n sarcasme niet verbergen na afloop. Hij reageerde op een filmpje van de actie met een cynisch chapeau plus een al even cynisch bedoelde applausemoji.

Overigens vond wielervolger Luc Grefte in het UCI-reglement al een houvast om het koersgedrag van DSM te bestraffen door middel van onderstaande regel toe te passen. Want van vertragen en gevaar voor anderen was wel sprake lijkt ons.

 

Mathieu van der Poel stoomt zich nu klaar voor het volgende monument. Hij zal komende zondag op Eerste Paasdag zijn derde Parijs-Roubaix rijden. In zijn eerste twee deelnames werd hij derde en negende. Na Roubaix zal Van der Poel naar de Tour toewerken via een hoogtestage en de Ronde van Zwitserland.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023