Eddy Merckx steekt loftrompet over Pogacar: 'In lange tijd niet zo genoten'

Ook Eddy Merckx genoot gisteren van Tadej Pogacar in de Ronde van Vlaanderen. De Kannibaal laat van zich horen.

Ronde van Vlaanderen 2023

In gesprek met l'Equipe spreekt Eddy Merckx vol lof over de prestaties van Pogacar, hij genoot gisteren met volle teugen van de zinderende strijd in de Ronde van Vlaanderen.

"Het is lang geleden dat ik zo van iets heb genoten. Het was een geweldige Ronde van Vlaanderen. Het gevecht met een sterke Van der Poel zal mij nog wel enige tijd bijblijven. Pogacar is een renner die zijn weerga niet kent, we moeten goed beseffen wat hij heeft bereikt", aldus de vijfvoudig Tourwinnaar.

De Kannibaal steekt zijn bewondering voor de UAE Emirates-renner niet onder stoelen of banken. "Het feit dat maar twee renners eerder de Tour en De Ronde hebben gewonnen, versterkt zijn prestatie. Hij heeft zonder meer geschiedenis geschreven. Zijn koersstijl doet mij denken aan vroeger, dat waren we even kwijt. Pogacar fietst niet volgens het computertje, hij brengt de sport naar een nieuwe dimensie en is een rolmodel binnen het wielrennen."

Na eerdere overwinningen in de Ronde van Lombardije en Luik-Bastenaken-Luik, voegde de Sloveense veelwinnaar afgelopen zondag een derde monument toe aan zijn erelijst. Volgens Merckx is het slechts een kwestie van tijd totdat hij de andere wielermonumenten wint.

"Als hij wat later had aangevallen op de Poggio, was alles nog speelbaar geweest. Het is voor hem niet moeilijk om Milaan-Sanremo te winnen. Hetzelfde geldt voor Parijs-Roubaix, als hij aangeeft dat hij wat kilo's aan moet komen om daar aan de start te staan, gaat hij dat zeker doen."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023