Remco Evenepoel na machtsgreep in eerste Giro-etappe: 'Het gat met Roglic interesseert me niet'

Remco Evenepoel was vandaag veruit de beste in de openingstijdrit van de Giro. De Belg kijkt met groot genoegen terug op de eerste etappe.

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage-01

Er stond vandaag geen maat op Remco Evenepoel. De Belg won de openingstijdrit van de Giro d'Italia met overmacht en heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de rest van de ronde. Evenepoel was 22 seconden sneller dan nummer twee Ganna en pakte liefst veertig seconden op Roglic.

Na afloop reageerde de renner van Soudal-Quickstep uitgelaten op zijn prestatie in de tijdrit. "Ik ben superblij, het is het best mogelijke resultaat. We wilden uiteraard zo hard mogelijk rijden, dat is uitstekend gelukt. Vanaf de start had ik een goed ritme te pakken, een mooie cadans. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

Dankzij de etappewinst rijdt Evenepoel ook in de roze leiderstrui. Zodoende is hij de eerste Belg in 22 jaar tijd die het befaamde roze tricot mocht aantrekken. "Het is heel mooi om in het roze te rijden. Maar ik zal hem niet de hele ronde vasthouden, na rit vier kunnen we misschien kijken of we hem af kunnen staan."

Voorafgaand werd Primoz Roglic bestempeld als de voornaamste tegenstrever voor Evenepoel, maar de Sloveen staat nu al behoorlijk op achterstand. De Belg houdt zich echter vooralsnog niet bezig met de stand van zaken in het klassement. "Het gat met Roglic interesseert me niet. Het is niet relevant. Missie één is geslaagd, maar er is nog een hele lange weg te gaan en er staan nog vele uitdagingen te wachten", besluit de Belgische klassementsrenner.

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023