Twitteraar ontwerpt z'n ideale Tourparkoers, met profielen en al: 'Ik ben een sadist'

Je eigen Tourparkoers ontwerpen, met etappekaartjes en al. Het kan en Robbe Janssens maakte er een zware Tour van.. Geslaagd parkoers?

presentation Tour de France 2017

Nu de Giro is afgelopen is het zo langzamerhand tijd om ons te gaan richten op de Tour de France. Dat doe je natuurlijk door onze Tour de France-special aan te schaffen (hier bestel je 'm), maar je kunt het ook nog veel fanatieker aanpakken.

Dat deed Twitteraar Robbe Janssens: hij tekende zijn ideale Tourparkoers uit op een nogal professionele wijze. Elke etappe krijgt een mooi etappeprofielkaartje zoals we dat ook van de ASO kennen.

En we moeten zeggen: hij tekende een mooie Tour uit. Misschien wat zwaar - of zoals Robbe het zelf zegt in de tweet met zijn Koninginnenrit (die meer dan 6000 hoogtemeters telt): "Ik ben een sadist."

Zoals het een goede Belg betaamt, krijgt zijn eigen land het Grand Départ met enkele pittige ritten in eigen land. Daaronder nemen we je mee in zijn hele ronde.

Je ziet het: een loodzware Ronde met maar liefst drie ritten tegen de klok. Al in het begin in de Vlaamse etappes en de Ardennenrit zou er het een en ander kunnen gebeuren. De rit in de Vogezen lijkt overigens erg op de rit die de renners deze Tour echt voor de kiezen krijgen, alleen deze is nog iets zwaarder met de Grand Ballon van een veel zwaardere kant dan in de Tour (en ze rijden daar ook niet helemaal naar de top).

In de Alpen heeft Robbe een loodzware rit uitgetekend van Annecy naar Signal de Bisanne, een helse aankomst bergop. In die rit zitten meer dan 6000 hoogtemeters en ook in de Pyreneeën staat er nog zo'n jongen met 5300 hoogtemeters op het programma. In die rit (etappe 19) gaat het alleen maar op en af. Janssens finisht wel gewoon in Parijs met rondjes rijden.

Tour de France
  • Photo by Peter De Voecht / Photonews