Gazetta: 'Kattenkiller' Tiberi vindt onderdak bij Bahrain Victorious

Bahrain Victorious werpt Antonio Tiberi de reddingsboei nadat die zich bepaald niet als Superman gedroeg.

UAE Tour 2023 men 2023 stage-6

Hoewel Antonio Tiberi op de foto bij dit artikel vrolijk staat afegebeeld bij een beeltenis van Superman, gedroeg hij zich zelf allesbehalve als een superheld. De jonge Italiaanse renner kwam enige tijd geleden in opspraak toen hij met een luchtbuks de kat van een minister in San Marino doodschoot.

Tiberi bood daarvoor (zorgvuldig door een manager opgestelde) excuses aan. De rechter veroordeelde hem tot 4000 euro boete en nam de luchtbuks in beslag. Zijn ploeg Trek-Segafredo legde hem ook een boete op en schorste hem voorlopig.

De ploeg bood hem de kans zijn gedrag te verbeteren, maar dat deed Tiberi in de ogen van de Amerikanen niet genoeg en daarom beëindigden ze eind april de verbintenis met het enfant terrible.

Na bijna een maand zonder ploeg te hebben gezeten, vindt Tiberi nu per direct onderdak bij Bahrain Victorious volgens de Italiaanse Gazetta dello Sport-journalist Ciro Scognamiglio. Hij zou al zijn debuut maken voor de ploeg uit het Midden-Oosten in de Ronde van Zwitserland, die op 11 juni begint.

Tiberi is een talentvolle renner. De 21-jarige Italiaan won in zijn laatste jaar als junior het WK tijdrijden. Hij pakte die regenboogtrui hoewel hij bij de start uit z'n pedaal schoot. Hij begon in 2020 als stagiair bij Trek-Segafredo en kreeg het jaar erop een echt contract, dat dus werd ontbonden door de Amerikaanse ploeg.

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023