Alejandro Valverde wint in Spanje zijn tweede gravelkoers: 'Het was heel zwaar en technisch'

Alejandro Valverde blijft ook na zijn wielerpensioen winnen. De Spaanse wielerheld was de sterkste in Hutchinson Ranxo Gravel.

Wie dacht dat Alejandro Valverde na zijn wielerafscheid rustig in de zetel ging hangen, heeft het mis. Na twee decennia lang het peloton op de weg schrik aangejaagd te hebben, goed voor 133 profzeges, slaat Valverde nu ook toe in het gravelen. En hij is het winnen nog niet verleerd.

Valverde maakt sinds dit seizoen deel uit van de gravelsquad van Movistar en nam eind april deel aan zijn eerste gravelkoers, die hij meteen ook won. Zondag stond hij aan de start in La Ranxo, onderdeel van de UCI Gravel World Series, en ook daar won hij met overmacht. Na 161 kilometer over onverharde wegen en 2200 hoogtemeters haalde hij het met ruim twee minuten voorsprong... op zijn ploegmakker Ivan Garcia Cortina die dit voorjaar nog vijfde werd in de E3 Saxo Classic!"Het parkoers was erg veeleisend", vertelde Valverde aan de Spaanse sportkrant AS. "Er waren enkele heel technische stroken. Maar ik heb er erg van genoten. Onderweg heb ik ook wat gezellig kunnen praten met collega's. In de slotfase plaatste ik dan een demarrage en zo kwam ik solo over de finish."

Valverde plaatste zich ook voor het WK Gravel dat 8 oktober in Veneto wordt gereden.

Nieuws
  • Foto: Instagram/movistar_team