Remco Evenepoel hervat seizoen: 'Ben erg ziek geweest, maar heb elke rit Giro gezien'

De coronabesmetting is Evenepoel niet in de koude kleren gaan zitten, maar vanaf vandaag koerst hij weer. Over de Giro, de komende week en hart versus gevoel.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 9

Vandaag maakt Remco Evenepoel zijn rentree in koers. Nadat hij in de Giro moest opgeven vanwege een positieve coronatest herstart hij nu in de Ronde van Zwitserland zijn seizoen. Gistermiddag gaf hij een online persconferentie.

Daarin ging het uiteraard over de Giro waarin hij na de tijdrit die hij op het tandvlees won in het roze afstapte nadat hij corona opliep. Voor de mensen die vonden dat hij wel wat snel afstapte en op z'n minst de rustdag had af kunnen wachten, legt Evenepoel uit hoe het hem verging nadien.

Ziek

"Ik ben heel erg ziek geweest de week na de Giro. Het werd eigenlijk elke dag erger in het begin. Het was niet duidelijk waar en wanneer ik weer zou kunnen beginnen. Na mijn ziekte ben ik tien dagen van de fiets geweest. Daarom was de Tour ook geen optie."

Ook die grote ronde zal hij dus op tv kijken, zoals hij ook deed met het grootste deel van de Giro, toen hij er zelf niet meer reed.

"Ik heb elke rit gezien, behalve de slotetappe. Toen had ik een belangrijke afspraak: ik moest een ijsje eten met de familie, haha. Het was voor mij niet moeilijk om naar de Giro te kijken, ik heb er immers een goede eerste week gehad."

Ronde van Zwitserland

De Tour vindt Evenepoel dus een brug te ver, maar de Ronde van Zwitserland ziet hij wel als een ideale koers om weer te beginnen. Zijn keuze voor Zwitserland houdt in dat hij niet in eigen land rijdt, in de Baloise Belgium Tour.

"Ik heb een speciale trui, dus ik wil het ook goed doen in de koersen die mij liggen. Dit is het beste voor mijn ontwikkeling, want mijn toekomst ziet er ook zo uit. Daarbij heb ik de België al twee keer gewonnen, en ik zou Zwitserland graag nog eens winnen. Dat is waarvoor ik hier ben."

De keuze tussen Zwisterland en België lijkt er eentje van hoofd (Zwisterland) versus hart (eigen land), kunnen we opmaken uit de woorden van Evenepoel.

"Het was niet makkelijk om te kiezen, maar voor mijn ontwikkeling en de groterondedromen die ik heb is Zwitserland een goede wedstrijd. Er wordt op hoogte gereden en ik vind dat er mooie tijdritten in het parkoers zitten. Daarbij had ik afgelopen jaar ook veel profijt van de Ronde van Zwitserland voor mijn verdere seizoen."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023