Menno Huising maakt in 2025 stap naar hoofdmacht Jumbo-Visma: 'Snel door dat hij een bijzondere renner is'

Menno Huising rijdt vanaf 2025 voor de hoofdmacht van Jumbo-Visma. Momenteel komt het talent nog uit voor de opleidingsploeg van Jumbo.

OlympiaÕs Tour 2023 stage 2

Huising was vorig jaar een van de beste junioren van het peloton. De stap naar de beloften heeft hij ogenschijnlijk makkelijk verteerd, want in zijn eerste beloftejaar won hij meteen de lastige Flèche Ardennaise. In die race liet hij onder andere Francesco Busatto achter zich. Busatto wordt volgend jaar prof bij Intermarché-Circus-Wanty.

"Alles is aanwezig om je verder door te ontwikkelen als renner, maar op een heel toegankelijker manier", aldus Huising over zijn ploeg. "Ik ben heel leergierig en dus vind ik het fijn dat ik gebruik kan maken van alle expertise die in huis is. Er heerst tegelijkertijd een familiaire sfeer in de ploeg. Voor mij was er dus geen betere omgeving denkbaar dan deze ploeg om de stap naar het profpeloton te zetten."

Robbert de Groot, head of development bij Jumbo-Visma, over Huising. "We hadden snel in de gaten dat hij een bijzondere renner is. Waar hij uiteindelijk in zal excelleren zijn we nog aan het ontdekken. Menno heeft een hoop natuurlijke fietsvaardigheden, maar kan zich op alle domeinen nog verbeteren. Daar gaan we de komende jaren meer verder. Eerst in het Development Team en daarna in de WorldTour."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023