Jos van Emden voor derde keer Nederlands kampioen tijdrijden, Thymen Arensman strandt op 16e plek

Jos van Emden heeft op het NK tijdrijden verrast met een gouden medaille. Het zilver is voor Daan Hoole, het brons voor Sjoerd Bax.

Dutch Individual Time Trial Championships  elite men 2023

Vandaag werden in het Gelderse Elspeet de nationale kampioenschappen tijdrijden verreden. De elites en beloften, zowel mannen als vrouwen, kregen allemaal hetzelfde parkoers voorgeschoteld: twee rondjes over een biljartvlakke omloop van 21 kilometer.

Thymen Arensman was op voorhand dé te kloppen renner. Het 23-jarige supertalent finishte de Giro d'Italia op een knappe zesde plaats en kan als ronderenner een stevige tijdrit uit de benen schudden. Bij de andere favorieten was het vooral uitkijken naar titelverdediger Bauke Mollema en zijn ploegmakker Daan Hoole. Ook Wilco Kelderman, zopas nog 4e in de Ronde van Zwitserland, kon een gooi doen naar zijn tweede nationale titel in het tijdrijden.

Jos van Emden verraste na één ronde met de snelste tussentijd. Topfavoriet Thymen Arensman daarentegen kende een minder dagje en zette pas de vijftiende tijd neer.

Van Emden hield stand en veroverde zo, op zijn 38e, voor de derde keer de nationale titel in het tijdrijden. Hij klokte af op een gemiddelde snelheid van 51 km/h. Ook in 2010 en 2019 werd hij Nederlands kampioen. De volledige uitslag vindt u hieronder terug.

Het zilver is voor Daan Hoole, die 18 seconden trager was. Sjoerd Bax strandde op 24 seconden en mag een bronzen medaille mee naar huis nemen. Topfavoriet Thymen Arensman stelde teleur en eindigde pas op een 16e plek op 2'26".

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023