📸 Puck Pieterse viert Europese titel MTB met champagne en pizza's zover je kunt kijken

Puck's Pizza Place in Krakau... Ze vierde de overwinning goed in Polen! Maar dat is hartstikke terecht natuurlijk!

De ster van Puck Pieterse is rijzende en dat is vanaf nu vrij letterlijk aan haar te zien. Ze werd gisteren namelijk Europees kampioene mountainbike en mocht dus een trui met de Europese sterren erop aantrekken.

In het Poolse Krakau veroverde ze die trui met grote overmacht; de Oostenrijkse Mona Mitterwallner kon als enige binnen de minuut blijven. Op 26 seconden eindigde zij als tweede. Sina Frei uit Zwitserland werd derde op een minuut en vijf seconden. Anne Terpstra en Fem van Empel behaalden met een zesde en tiende plek ook prima resultaten.

Maar de vrouw van het moment is Puck Pieterse, en dat wilde de immer vrolijke 21-jarige weten ook. Ze kwam al met een knipoog over de streep door haar hand voor de ene één op haar stuurbordnummer 11 te houden en na afloop vierde ze het ook met de Nederlandse delegatie in Polen.

Pizza's in het park

Geen chique feest bij de consul of iets dergelijks, maar gewoon lekker pizza's in het park. Echt MTB-style zullen we maar zeggen. Daarbij lurkte Pieterse ook weer lekker aan een champagnefles - dat ze daar wel raad mee weet, weten we sinds ze er op het podium in Nove Mesto eentje adte.

Team- en landgenote Ceylin del Carmen Alvarado, die zelf twintigste werd, legde het vast en deelde de post op Instagram. Als Pieterse is uitgefietst over vele, vele jaren kan ze zo Puck's Pizza Place beginnen in Amersfoort..

Beeld: Instagram Puck Pieterse / Ceylin del Carmen Alvarado

Behalve de pizzapose ging Pieterse ook nog even als koele kikker op de foto met een standbeeld van een zittende man in het park.

Beeld: Instagram Puck Pieterse

Komend weekend staat er voor Pieterse weer een wereldbekermanche op het programma. Ditmaal op een bekende plek voor Pieterse, want in Val di Sole won ze afgelopen winter nog de cross in de sneeuw. De Amersfoortse won eerder al twee wereldbekerwedstrijden in Nove Mesto en Leogang.

Pelotonpraat
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland