Tour | O jee, Schiphol en Vueling zijn koffer Ramon Sinkeldam kwijt: 'Drieënhalve week met alleen een rugzak'

De Tour is al zwaar genoeg, maar nu moet Alpecin-Deceunincks Ramon Sinkeldam het ook nog zonder koffer stellen. Dat wordt backpacken..

Grand Prix de Denain  2023

Ramon Sinkeldam staat voor zijn twaalfde grote ronde in zijn carrière en is als 34-jarige inmiddels gepokt en gemazeld in het profwielrennen. Maar toch zal hij behoorlijk de pest erin hebben toen hij op het vliegveld van Bilbao zijn koffer maar niet van de band zag rollen.

De Noord-Hollander vloog vanaf Schiphol met Vueling naar de Baskische stad voor de start van de Tour en mist zijn bagage. In een tweet herrinert hij het vliegveld en de Spaanse luchtvaartmaatschappij op enigszins cynische wijze aan het feit dat zijn koffer nooit in Baskenland is aangekomen.

"Er komen spannende tijden aan nu het Grand Départ van de Tour steeds dichterbij komt, zelfs nog spannender nu Schiphol en Vueling mijn koffer nu al twee dagen in Amsterdam houden. Er komen drieënhalve week van met alleen m'n rugzak aan."

Sinkeldam wordt bij Alpecin-Deceuninck ingezet in de sprinttrein van Jasper Philipsen. Naast die twee starten - uiteraard - Mathieu van der Poel, Jonas Rickaert, Søren Kragh Andersen, Michael Gogl, Quinten Hermans en Silvan Dillier voor de Belgische ploeg.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023