Er is een op ChatGPT geïnspireerde wielerbot en wij vroegen 'm of Vingegaard voor Van Aert op kop moest rijden (plus nog veel meer prangende Tourvragen)

AI bereikt ook de wielerwereld en wij legden de chatbot Velo het vuur na aan de schenen, onder andere dus over Van Aert en Vingegaard, maar ook over Mathieu van der Poel en natuurlijk wie deze Tour gaat winnen... Conclusie: we zijn voorlopig nog niet echt heel bang dat hij onze baan inpikt.

Het zal niet lang meer duren voor de eerste AI-robot het in de Tour de France opneemt tegen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard - de UCI zal het toestaan, mits z'n sokken maar niet te hoog zijn.. De ontwikkeling op het gebied van artificial intelligence gaat razendsnel en dus kan ook de steeds wetenschappelijker wordende wielerwereld niet achterblijven.

Dat van die fietsende robot is - hopelijk - een grapje, maar de Nederlandse start-up Watermelon lanceerde onlangs wel de eerste Wielerchatbot. Deze op het bekende programma ChatGPT werkende bot weet volgens het persbericht van het Nederlandse bedrijf alles over de Tour de France van nu en vroeger en kan ook voorspellingen doen.

Nou, dat willen wij wel eens testen natuurlijk en dus vuurden we een heleboel vragen af op Velo, zoals ze de bot hebben genoemd. Het zal nog wel even duren voor wij als redacteuren bij Wieler Revue worden vervangen door AI, want z'n wielerkennis hield niet echt over, en hij durfde zich ook niet echt uit te spreken.

Maar eens beginnen met de klassieke wielervraag - Triviant zullen we niet winnen met Velo

Nou, hij kent Hinault dus wel. Nu eens kijken wat hij van de kwestie Vingegaard/Van Aert vindt

Velo is niet echt een Patrick Lefevere of Johan Bruyneel qua gewaagde uitspraken. Hij blijft een beetje een laffe tak

We werden een beetje chagrijnig van z'n lafheid

Pfff, nog nietszeggender dan een voetballer na een wedstrijd. Zelfs het weer durft-ie niet te voorspellen..

Durft-ie ook weer niet aan natuurlijk. Maar misschien kijkt-ie wel naar De Avondetappe

Die hadden we nog wel, maar toen maakte hij er helemaal een potje van

Tijd om af te sluiten, maar niet voordat we 'm nog één prangende vraag stelden

(Die pet bleek bij nadere beschouwing logischerwijs een helm, maar op Haddock lijkt-ie, toch?)

Ja, nu blijft-ie ons uitdagen, met z'n houd het wiel strak!

Wil je zelf Velo de hemd van het lijf vragen? Voeg z'n nummer toe aan je contactlijst (+31854010633) en stalk 'm op WhatsApp met alle wielervragen die je maar kunt verzinnen - je zult wellicht niet heel tevreden zijn met de antwoorden, maar het is toch een leuk tijdverdrijf..

Pelotonpraat
  • Beeld: Murata Boy / Road.cc