Langs Versailles en Montmartre als scherprechter: ontdek het parkoers van de olympische weg- en tijdrit

De organisatoren hebben het parkoers van de olympische weg- en tijdrit in Parijs voorgesteld. Het belooft alvast veel spektakel op te leveren.

Volgende zomer mag Parijs de Olympische Spelen ontvangen. Tijdens de wegrit zullen de mooiste bezienswaardigheden van de Franse hoofdstad afgewisseld worden met het platteland van Île-de-France. De mannen krijgen een pittige omloop van 273 kilometer voorgeschoteld. De vrouwen zullen 158 kilometer moeten afleggen. Start en finish liggen in het park van Trocadéro.

Veel klimmetjes zijn er in Parijs niet te vinden, maar het parkoers is desondanks best wel heuvelachtig. In totaal moeten 13 beklimmingen overwonnen worden, goed voor een totaal van 2800 hoogtemeters. Vooral de beklimming van Montmartre (1 km, 6.5%) is een stevige kuitenbijter. De finale is erg bochtig, met een laatste rechte lijn van 230 meter.

Het profiel van de wegrit en een beeld van de beklimming van Montmartre kan u in onderstaande tweets terugvinden.

Ook het parkoers van de tijdrit werd voorgesteld. Zowel de mannen als de vrouwen moeten 32.4 vlakke kilometers afleggen. Startplaats is Les Invallides. De finish ligt nabij Pont Alexandre III.

Nieuws
  • Foto: Twitter/the Inner Ring