Tim Heemskerk, trainer Vingegaard, positief over herstel: 'Elke keer als we berichten krijgen, is het dat hij zo snel verbetert'

Jonas Vingegaard rijdt weer buiten. Voorlopig in Denemarken, maar binnenkort zou hij misschien al op stage kunnen.

Vingegaard

In gesprek met Cycling Weekly vertelt de trainer van de tweevoudig-Tourwinnaar, Tim Heemskerk, dat Vingegaard zijn trainingsarbeid binnenkort namelijk waarschijnlijk kan vergroten. Het doel van de Deen is om zich klaar te stomen voor de Tour de France, die op 29 juni van start gaat in Florence.

"We hebben te maken met een tweevoudig-Tourwinnaar", begint Heemskerk zijn verhaal. "We weten dat die jongens mentaal heel sterk zijn, maar ook heel snel kunnen herstellen. Op het moment dat ze vallen zijn ze al heel fit, het zijn geen gemiddelde atleten."

De berichten die Heemskerk uit Denemarken ontvangt zijn bemoedigend, maar indien nodig zal hij zeker op de rem trappen, aldus de Nederlander. "Maar elke keer dat we berichten krijgen, wordt gezegd dat hij zo snel verbetert. Dat was de afgelopen zes jaar ook al als er iets was voorgevallen."

Lange beklimmingen

Het gaat dus goed met Vingegaard, maar Heemskerk benadrukt dat het herstel van blessures niet altijd in een rechte lijn omhoogloopt. "Misschien gaan er nog dingen niet in de richting ontwikkelen die wij willen. Maar tot nu toe lijkt het erop dat hij iedere dag verbetert. Alleen kunnen we morgen of overmorgen niet voorspellen. Misschien krijgt hij weer pijn, maar vooralsnog kunnen we iedere dag een beetje extra toevoegen en lijken we weer dichter bij de juiste weg te komen."

Er is één grote maar: Denemarken is niet de plek om je voor te bereiden op de Tour de France, aldus Heemskerk. "Om basis op te bouwen en zijn trainingsvolume te vergroten, en binnenkort misschien wat intervallen te doen, zit hij op dit moment op de juiste plek, maar op een bepaald moment moet je je op langere beklimmingen voorbereiden."

Heemskerk heeft nog goede hoop dat Vingegaard een deel van de voorbereiding kan meemaken met de andere renners die naar de Tour de France trekken. "Ik hoop dat hij iedere dag kan blijven verbeteren, zodat hij zich in Tignes kan voegen na de Dauphiné. Het belangrijkste is dat we hem blijven monitoren, maar ik ben er positief over."

"Op dit moment ben ik met mijn hoofd vooral nog bij morgen en het volgende kleine trainingsblok... Binnen twee weken denk ik dat we een beter beeld hebben van waar we staan, zodat we zijn programma kunnen voorspellen. Op dit moment denk ik vooral aan het feit dat we nog maar acht weken training hebben tot de Tour."

Nieuws
  • Cor Vos