Van der Poel wil zich laten zien in tweede week: 'Morgen zou me goed moeten liggen'

Mathieu van der Poel was van grote waarde voor Jasper Philipsen, maar heeft zelf nog geen resultaten weten te boeken in Frankrijk.

Tour de France 2023 - stage 09

In gesprek met VRT blikte Van der Poel terug op de eerste week van de Tour de France, waarin hij niet veel voor eigen kans kon rijden. "De eerste twee dagen kreeg ik mijn kans, maar het was te lastig voor me. En ik had niet de benen waarop ik had gehoopt. Nadien hebben we het omgedraaid met Jasper. De kansen waren voor hem, omdat hij ook voor groen moet gaan."

We zullen Van der Poel zeker in week twee meer voor eigen rekening zien rijden. "Morgen ligt me goed, maar het is moeilijk inschatten in de Tour de France of het voor de vluchters zal zijn. Er zullen nog kansen komen, maar het wordt moeilijk om een rit te winnen. Het is ook zeker geen must. Na de Tirreno-Adriatico was er ook paniek omdat ik zelf niets had gereden qua uitslag, maar won ik wel Milaan-Sanremo nadien."

En er wacht nog wat deze zomer: het WK in Glasgow. "Ja, daar ben ik wel mee bezig. Nu uiteraard vooral de Tour de France, maar in mijn achterhoofd is het WK wel een van mijn grote doelen. Ik weet dat ik niet te dom moet omgaan met mijn krachten om een kans te maken om wereldkampioen te worden."

Tour de France
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023