Vingegaard loopt één hele seconde uit op Pogacar: 'Ik ben blij met die ene seconde'

Jonas Vingegaard piepte en kraakte op de Joux Plane, maar hij wist uiteindelijk het gat met Tadej Pogacar weer te overbruggen.

Tour de France 2023 - stage 14

Jumbo-Visma maakte de etappe keihard in de hoop om Pogacar af te matten, maar de Sloveen bleek op de Joux Plane nog iets in zijn tank te hebben. Vingegaard wist het wiel van zijn concurrent niet te houden, maar toch dichtte hij het gat vervolgens weer op eigen tempo. "Ik heb gedaan wat ik kon en gelukkig kon ik Tadej bijbenen", aldus Vingegaard na afloop.

Toen Pogacar aanging, koos Vingegaard ervoor om niet te gek te doen. "Ik heb gewoon voor mijn eigen tempo gekozen. Ik wilde niet ontploffen. Het is en blijft een stevig gevecht. Ook vandaag. Ik ben blij me die ene seconde", was Vingegaard optimistisch. "Mijn team heeft het geweldig gedaan. Ik moet iedereen bedanken. Ik ben erg blij met hoe alles verlopen is."

Op de Joux Plane won Vingegaard een sprintje voor de bonificatieseconden. Pogacar ging aan, maar werd opgehouden door motoren. "Hij ging vroeg aan en werd vervolgens geblokkeerd. Hij stopte en gelukkig kon ik hem daarna kloppen."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023