Van Aert blij met tweede plaats: 'Met Wout Poels was er eentje gewoon beter'

Wout van Aert stuitte in de vijftiende etappe op een ongenaakbare Wout Poels, maar hij vertelde daar goed mee te kunnen leven.

Tour de France 2023 - stage 15

Van Aert moest op de slotklim al snel lossen bij Poels. Het bleef een gevecht, maar uiteindelijk was Poels twee minuten eerder op de top. Van Aert kon zich makkelijk neerleggen bij de tweede plaats, vertelde hij tegen Sporza. "Ik ben heel blij eigenlijk, want er zat niet meer in."

Het was qua gewicht dan ook een ongelijke strijd met Poels. "Ja, maar er zijn ook jongens die twintig kilo lichter zijn die achter bleven. Ik heb erin geloofd, maar op de laatste klim spraken de benen. Ik heb alles goed aangepakt, want ik greep mijn kans om met voorsprong te beginnen aan de slotklim. Alleen was er eentje een stuk beter."

Poels viel aan op het steile stukje net voor de slotklim. "Toen hij ging, was dat veel te snel voor me. Ik mocht me niet opblazen en koos direct mijn eigen tempo. Ik bleef een beetje hangen en dan volgde nog een afdaling. Het kon gebeuren dat hij zou stilvallen, maar ik brak als eerste."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023