Van der Poel ziet meer af in tijdrit dan hij wilde: 'Het kuchen gaat maar niet over, heel vervelend'

Mathieu van der Poel deed zo rustig mogelijk in de tijdrit, maar toch had hij het niet al te makkelijk door het zware parkoers en de hitte.

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

Na afloop vertelde hij tegen de NOS over zijn tijdrit. "Ik heb zo rustig mogelijk gedaan. Ik heb pas twee of drie tijdritten rustig aan gedaan en dan zie ik eigenlijk het meest af. Dat was vandaag ook zo. Het is ook mentaal omdat je niet echt ergens voor rijdt. Het is ook nog ongelooflijk warm, ik heb meer afgezien dan ik vooraf wilde."

Tijdens de rustdag heeft Van der Poel vooral op zijn bed gelegen. "Om te herstellen, want dat kuchen gaat maar niet over. Ook vandaag heb ik buiten de tijdrit de hele dag op bed gelegen. Het gaat wel beter, maar ik heb twee of drie dagen antibiotica gepakt en dat is nooit goed voor het lichaam. Normaal zal het morgen wel beter moeten gaan, maar de kansen blijven niet komen."

In de tweede week leek Van der Poel enigszins erdoorheen te komen. "Het was geen makkelijke week. Ik ben 'm eigenlijk nog best vlot doorgekomen. Het is goed om de Tour uit te rijden en ik ben ook niet écht ziek, ziek. Alleen ik blijf wat last houden van hoesten, dat blijft vervelend."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023