Vingegaard verrast ook zichzelf: 'Ik voelde me geweldig, maar had niet verwacht dat ik het zo goed zou doen'

Jonas Vingegaard verraste vriend en vijand met zijn fenomenale tijdrit. De Deen pakte meer dan anderhalve minuut op Tadej Pogacar.

Tour de France 2023 - stage 16 ITT

De eerste bocht vloog Vingegaard al door en de kopman van Jumbo-Visma is daarna nooit meer stilgevallen. Hij vloog door alle bochten, reed perfecte lijnen en had ongelooflijk goede benen. Na de tijdrit staat hij 1 minuut en 48 seconden voor op naaste belager Tadej Pogacar.

In de beginfase kreeg Vingegaard van Grischa Niermann mee dat hij 'vandaag moest tonen wie de beste is.' Hij deed het glansrijk. "Die boodschap moeten ze dan toch gegeven hebben op een plaats waar heel veel volk stond, want dat heb ik niet gehoord. Maar ze hebben me fantastisch gegidst."

Zelf was Vingegaard ook verrast met zijn prestatie. "Ik voelde me geweldig. Ik denk dat dit mijn beste tijdrit ooit was, ik ben trots op wat ik heb gedaan. Ik heb mezelf verrast. Ik had niet verwacht dat ik het zo goed zou doen. Of de Tour nu voorbij is? Er volgen nog veel zware ritten en we moeten blijven vechten."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023