Sven Vanthourenhout over WK-kansen Van Aert: 'Zeker niet slecht dat hij Tour vroeger verlaat'

Dat Wout van Aert de Tour verlaten heeft, verhoogt volgens Sven Vanthourenhout zijn kansen op de wereldtitel in Glasgow.

cycling coach Sven Vanthourenhout 2021

Zoek niet meer naar Wout van Aert in het Tourpeloton. Zoals vooraf aangekondigd heeft hij de Ronde van Frankrijk verlaten om bij zijn hoogzwangere vrouw te zijn. "Het begint een beetje te dringen thuis", klinkt het.

Het volgende grote doel volgt echter al snel. Op 6 augustus wordt de wegrit van het WK in Glasgow verreden. En het geaccidenteerde parkoers is helemaal op zijn lijf geschreven. Ook in het tijdrijden wil hij graag wereldkampioen worden. Maakt Van Aert nu meer kans op de wereldtitel omdat hij vroeger uit de Tour stapt, of net minder omdat hij als kersvers vader wat nachtrust zal missen?

Sven Vanthourenhout denkt alvast dat er conditioneel geen probleem zal zijn. "Integendeel", zegt de Belgische bondscoach in gesprek het Het Laatste Nieuws. "Wout heeft de voorbije weken enorm veel energie verspeeld door te werken voor zijn ploeg en zelf voor ritwinst te gaan. In dat opzicht is het zeker niet slecht dat hij de Tour vroeger verlaat."

Extra rust

Volgens Vanthourenhout is de kans op oververmoeidheid of overdaad een pak kleiner. "Hij krijgt nu wat extra rust om van al die inspanningen te herstellen. Nu moet hij vooral rusten, zich fit houden en dan komt dat goed. We hebben allemaal gezien met welke topconditie Wout momenteel koerst. Dat zal zeker niet verdwijnen."

Dat Van Aert wat nachtrust zal missen als zijn kindje geboren wordt? Geen probleem denkt Vanthourenhout. "Aangezien Wout de Tour nu al verlaten heeft, mist hij al zeker twee feestjes met Jumbo-Visma. Zaterdagavond nadat de Tour-zege echt binnen is en zondagavond in Parijs. Terwijl zijn ploeg en de rest van het Tour-peloton zullen feesten, zit Wout thuis in zijn zetel."

Achtergrond
  • Photo FvE/PN/Cor Vos Ā© 2021