Dat is twee voor SD Worx in de Tour: Wiebes spurt met gemak naar ritzege, Vos knap tweede

Lorena Wiebes heeft de derde etappe in de Tour de France Femmes gewonnen. Ze bleef Vos en Kopecky ruim voor.

Tour de France Femmes stage 3

Nadat de Duitse Kathrin Hammes een groot deel van de etappe vooruit had gereden, was het vervolgens op zo'n zestig kilometer van de meet aan Julie Van de Velde. Ook de Belgische kreeg niemand mee, maar SD Worx leek niet meteen geneigd om achter haar aan te rijden. Daardoor liep Van de Velde op een gegeven moment snel uit, maar vervolgens nam Team dsm-firmenich het commando over op kop van het peloton.

Het was tenslotte een dag voor de snelle vrouwen, en het was dan ook een grote kans voor Charlotte Kool. De voorsprong van Van de Velde nam gestaag af, maar op zo'n acht kilometer begon ze ineens weer uit te lopen en met nog zo'n vijf kilometer te gaan had ze nog een voorgift van een halve minuut. Opvallend was dat SD Worx zich compleet afzijdig hield, ondanks dat het met Wiebes een van de snelste rensters van het peloton in de ploeg heeft.

Van de Velde leek het te gaan halen. Tot SD Worx zich toch op kop nestelde en haar voorsprong als sneeuw voor de zon verdween. In de laatste honderden meters werd ze bijgehaald door Lotte Kopecky, die een lead-out deed voor Wiebes. De Europees kampioene maakte het vervolgens tamelijk eenvoudig af. Ze bleef Marianne Vos en haar lead-out Kopecky voor.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos Ā© 2023