🎥 Luke Rowe krijgt tijdens tijdrit aanmoedigingen van eigen zoon in volgwagen

Luke Rowe werd tijdens de tijdrit in de Ronde van Wallonië achterna gezeten door zijn zoon in de volgwagen.

Op de voorlaatste dag in de Ronde van Wallonië stond een individuele tijdrit van 32,7 kilometer van en naar Bergen op het programma. Tijdritkanon Filippo Ganna zette de snelste tijd neer. Zijn 19-jarige ploegmakker Joshua Tarling (wereldkampioen tijdrijden bij de junioren) verraste met een tweede plek.

Luke Rowe reed vandaag ook mee en kreeg zijn familie op bezoek. Eén van zijn twee zonen nam zelfs plaats in de volgwagen om zijn vader aan te moedigen via de luidspreker. Hij waarschuwde onder meer voor een aankomende rotonde. De ploegleider van INEOS Grenadiers vertelde hem dat hij een goede teamdirecteur zou kunnen worden.

Even later maant hij zijn vader ook aan om wat sneller te gaan, maar de tank van de Welshman was een beetje leeg aan het raken. Rowe finishte uiteindelijk op een 74e plek. De hilarische beelden kan u hieronder bekijken. (scroll door de beelden om de video zien).

Luke Rowe is er ondertussen al 33 en heeft twee profzeges op zijn palmares staan. In de Vlaamse klassiekers reed de Welshman wel al naar hele mooie ereplaatsen. Zo werd hij al eens 5e in de Ronde van Vlaanderen, 3e in Kuurne-Brussel-Kuurne, 4e in de Omloop het Nieuwsblad en 6e in Dwars door Vlaanderen.

Pelotonpraat
  • Foto: Instagram/lukerowe1990