Tourbazin Marion Rousse scherp voor Vollering na stayerincident: 'Ik had zelf schrik voor haar'

Marion Rousse is niet te spreken over de gevaarlijke manoeuvres van Demi Vollering en SD Worx in de vijfde Touretappe.

Tour de France Femmes stage 1

Het stayerincidentje in de Tour de France Femmes blijft nazinderen. Demi Vollering ging in de vijfde etappe na een lekke band wel heel erg dicht achter haar volgwagen hangen. De jury legde de topfavoriete voor eindwinst een tijdstraf van 20 seconden op. Ploegleider Danny Stam mag zelfs zijn valiezen pakken vanwege zijn uitlatingen richting de Tourorganisatie.

Tourdirectrice Marion Rousse heeft als organisator niet kunnen oordelen over de strafmaat, maar ze betreurt het incident wel. "Toen ik de beelden gisteren zag, had ik echt schrik", zegt de Francaise aan Sporza.

"Ik snap dat er bij SD Worx paniek was na die lekke band. Zij wilden natuurlijk niet dat hun klassementsvrouw tijd zou verliezen door mechanische pech. Ik kan ook nog begrijpen dat ze achter de auto rijdt om weer naar vooraan aan te sluiten, dat zie je ook bij de mannen."

Halsbrekende toeren

Toen de volgwagen van SD Worx echter weer aansloot bij de andere volgwagens, haalde de ploegleider achter het stuur halsbrekende toeren uit om Vollering tot bij het peloton te brengen. (Lees verder onder de tweet)



"We zijn daar een paar keer aan een catastrofe ontsnapt", zegt Rouse. "Ik had zelf schrik voor Vollering. Met die actie bracht hij zowel zijn eigen rensters als enkele concurrenten in gevaar. Dat willen we niet zien."

Heel erg zwaar is de tijdstraf niet, maar het kan Vollering wel de eindzege kosten. "Dan is dat maar zo. Dat maakt deel uit van de koers. Als je een fout maakt, word je gestraft. Je moet het reglement respecteren. Maar Vollering verkeert in bloedvorm. De Tour is nog niet gereden."

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023