Reusser is de snelste in slottijdrit, Kopecky knalt naar tweede plek op eindpodium, Vollering eindwinnares

Marlen Reusser knalde naar ritwinst op de slotdag in de Tour de France Femmes. Lotte Kopecky knalde naar een plekje op het eindpodium.

Op de slotdag van de Tour de France Femmes mochten de rensters racen tegen de klok. De individuele tijdrit in Pau was 22,6 km lang en kende een nagenoeg vlak verloop. Halverwege lag een klimmetje van 1.4 kilometer aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7.4%. Ook de finish liep lichtjes bergop.

Demi Vollering was voor aanvang van de tijdrit al zeker van de eindzege. Na haar huzarenstukje op de Tourmalet veroverde ze het immers het geel. De nummer twee in het algemene klassement, Katarzyna Niewiadoma, volgde al op 1'50".

De strijd om een podiumplek was wel nog razendspannend. Katarzyna Niewiadoma en Annemiek van Vleuten konden hun podiumplaats nog verliezen, terwijl Lotte Kopecky nog kon opklimmen naar plek drie of twee.

Voor de klassementsrenners aan hun race tegen de klok begonnen, zette tijdritkanon Marlen Reusser de snelste tijd neer. Ze klokte af op 46,340 km/h. Niemand deed nog beter en dus mag de Oostenrijkste de slottijdrit in de Tour op haar naam geschreven.

Lotte Kopecky reed eveneens een steengoede tijdrit. De Belgische kampioene zette de derde snelste tijd neer en knalde naar een tweede plek op het eindpodium. Demi Vollering finishte tweede en is eindwinnares in de Ronde van Frankrijk. Katarzyna Niewiadoma heeft haar plekje op het eindpodium kunnen redden.

Naast een tweede plek op het eindpodium, mag Lotte Kopecky ook de groene puntentrui mee naar huis nemen. Katarzyna Niewiadoma is bergkoningin en de beste jongere is Cédrine Kerbaol.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland