🎥 Emoties lopen hoog op bij Annemiek van Vleuten: 'Ik voelde me ziekjes worden op Tourmalet'

Annemiek van Vleuten valt in haar allerlaatste Tour net naast het podium. De emoties liepen dan ook hoog op.

Er stond in deze Ronde van Frankrijk geen maat op Demi Vollering. De kopvrouw van SD Worx moest vorig jaar nog haar meerdere erkennen in een ongenaakbare Annemiek van Vleuten. Dit jaar was het andersom. Op de Tourmalet degradeerde ze de tegenstand na een indrukwekkend huzarenstukje.

Annemiek van Vleuten leek na de koninginnenrit wel nog het eindpodium te halen. Maar ook dat was de wereldkampioene in haar afscheidsjaar niet gegund. Lotte Kopecky reed op de slotdag de tijdrit van haar leven en verwees Van Vleuten naar een vierde plek in het eindklassement.

Annemiek van Vleuten had na afloop alle moeite om haar tranen tegen te houden. "Ik weet niet wat er misliep de laatste twee dagen, maar ik ben in ieder geval niet de Annemiek die ik kan zijn”, zei ze voor de camera van NOS.

Ziekjes

In de eerste zes etappes leek ze nochtans in bloedvorm te verkeren. "Maar op de Col du Tourmalet zaterdag voelde ik me ziekjes worden. Ik voelde me in ieder geval niet zo lekker als ik me normaal voel." (Lees verder onder de tweet)



In de afsluitende tijdrit werd ze pas 14e. "Ik deed er alles aan om mijn podiumplek te verdedigen, maar ik had al snel door dat het moeilijk zou worden. Ik was echt heel goed tot en met dag zes, maar in het slotweekend was ik niet goed en dan hoor je hier ook niet op het podium thuis. Ik vind het heel jammer dat ik van het podium val, vooral omdat de ploeg de hele week voor me heeft gewerkt."

Na dit seizoen zwaait Van Vleuten het peloton uit. Het was dus haar allerlaatste Ronde van Frankrijk. "Gelukkig heb ik vorig jaar de Tour gewonnen. Deze wedstrijd zal altijd een mooie plek in mijn hart hebben", aldus Annemiek van Vleuten.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland