📸 Lance Armstrong toont afgetraind lichaam en is onder de indruk van Lotte Kopecky: 'Zo badass'

Lotte Kopecky heeft vriend, vijand én zichzelf verrast met haar indrukwekkende Tourprestatie. Ook Lance Armstrong is onder de indruk.

Demi Vollering heeft na een huzarenstukje op de Tourmalet, met overmacht de Tour de France Femmes op haar naam geschreven. Haar ploeggenote Lotte Kopecky reed eigenlijk een even indrukwekkende Tour. De Belgische kampioene had helemaal geen klassementsambities, maar finishte tweede op het eindpodium. De groene trui, een ritzege en enkele ereplaatsen komen daar nog eens bovenop.

Lance Armstrong, die zelf zeven keer de Tour won, maar zijn zeges kwijtspeelde, is lovend voor de prestatie van Kopecky. Hij maakt zelfs de vergelijking met Sean Kelly. "Op zijn hoogtepunt kon die zowel de Vuelta als het puntenklassement winnen, maar dat is nog iets anders dan de Tour", zei de Amerikaan in zijn podcast The Move.

"Het toont alleen maar hoe straf Kopecky is. Wat een prestatie, zó badass. Ik hoorde de vrouw die achter haar zat op de motor tijdens de tijdrit op tv ook zeggen dat het een streling voor het oog was om Kopecky bezig te zien. Ze reed zo goed en nam elke bocht perfect. Wat was ze ongelooflijk sterk."

Levensstijl omgooien

Ondertussen is de Amerikaanse wielerlegende zijn levensstijl helemaal aan het omgooien. Op zijn 52e oogt hij bijzonder scherp. Op Instagram deelde hij enkele foto's van zijn afgetraind lichaam. "Ik heb beslist om deze zomer weer de controle te krijgen over mijn gezondheid”, schreef hij. (Lees verder onder de Instagram foto)



“Eerst en vooral omdat dit onze laatste zomer in het geweldige Aspen is. We verhuizen terug naar Austin (Texas). Ik wilde onze laatste maanden in dit paradijs zowel mentaal als emotioneel helemaal zuiver beleven. Ik verminderde mijn alcoholgebruik met 95 procent. En in die resterende 5 procent heb ik me geweldig geamuseerd."

Hij is ook terug beginnen fitnessen. "Meestal doe ik twee sessies per dag. In de vroege ochtend ga ik naar de gym en in de namiddag ga ik gaan fietsen.

Tot slot heeft hij drastisch ingegrepen in zijn sociale leven. "Ik heb de meeste sociale bijeenkomsten geschrapt en me in plaats daarvan gefocust op mijn favoriete mensen (mijn familie, mijn beste vrienden en mezelf). Over enkele maanden word ik 52, maar ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik me zo goed voel als op mijn 32ste", aldus Lance Armstrong.

Achtergrond
  • Foto: YouTube/WEDŪ