Deze renners maken volgens de bookmakers het meeste kans op de wereldtitel in Glasgow

Het allereerste Super WK in Glasgow staat voor de deur. Als we de bookmakers mogen geloven, wordt een Belg straks wereldkampioen op de weg.

Zondag 6 augustus is het zover. Dan weten we wie Remco Evenepoel zal opvolgen als wereldkampioen wielrennen op de weg. Het parkoers is 277,6 kilometer lang en telt heel wat korte klimmetjes, goed voor een totaal van zo'n 3500 hoogtemeters. Hier lees je er alles over.

Volgens de bookmakers zal de huidige wereldkampioen zichzelf opvolgen. Wie op Unibet zijn geld inzet op Remco Evenepoel, krijgt 6.5 keer zijn inzet terug. De twee andere Belgische kopmannen, Wout van Aert en Jasper Philipsen, staan op een gedeelde tweede plaats. Wie gelooft in een wereldtitel voor Mathieu van der Poel, krijgt 7.5 keer zijn inzet terug.

De andere favorieten maken volgens de bookmakers een pak minder kans. Mads Pedersen krijgt een quotering van 10.00. Bij Tadej Pogacar is dat 13.00. En wie gelooft dat Dylan van Baarle, die in Leuven al eens zilver haalde, wereldkampioen gaat worden, krijgt maar liefst 41 keer zijn inzet terug! Dat is overigens exact dezelfde quotering als Tom Pidcock, die helemaal niet deelneemt...

Foto: website Unibet

Het WK op de weg maakt onderdeel uit van een zogenaamd Super WK (hier lees je het hele programma), waar in het Schotse Glasgow regenboogtruien in bijna alle wielerdisciplines (behalve veldrijden en gravel) op het spel staan. Sporza en Eurosport zenden bijna alles live uit op tv, de NOS is er sowieso bij met livestreams maar zal de wegrit bij de mannen natuurlijk wel op tv uitzenden.

Achtergrond
  • Foto: Cor Vos