Dit zijn de weersvoorspellingen voor het WK in Glasgow

De volgende wereldkampioen zal alvast een sterke beer zijn, want de weergoden voorspellen niet veel goeds.

World Championships Cycling - men elite - 2021

Zondag weten we wie Remco Evenepoel zal opvolgen als wereldkampioen op de weg. Het parkoers in Glasgow is technisch en pittig, met veel bochtjes en korte klimmetjes. De totale afstand bedraagt 277,6 kilometer, goed voor 3167 hoogtemeters.

Wie zondag de wereldtitel wil grijpen, kan maar best goed overweg met helse weersomstandigheden. Als we de gespecialiseerde weersite Meteovista mogen geloven, is er zondag namelijk 75% kans op neerslag in Glasgow. Met een maximale temperatuur van 18°C zal het bovendien erg frisjes zijn. Er zal ook een stevige wind waaien. Verder geeft Meteovista nog mee dat de huid, vanwege het beperkt aantal uren zonneschijn en de lage temperatuur, 'bijna niet kan verbranden'.

Foto: website Meteovista

Bij de WK-favorieten zal vooral Mads Pedersen blij zijn met deze voorspellingen. De Deen werd in 2019 in het Britse Yorkshire immers in gelijkaardige weersomstandigheden wereldkampioen. Voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert is regen ook niet meteen een nadeel. Zij kunnen vanwege hun technische skills uit het veldrijden, in het voordeel zijn in de vele bochtjes die er spekglad zullen bij liggen. Remco Evenepoel won dit voorjaar dan weer Luik-Bastenaken-Luik in de gietende regen.

De WK-wegrit voor de vrouwen en het WK tijdrijden liggen nog iets te veraf om concrete voorspellingen te kunnen doen, maar volgens de voorlopige vooruitzichten zal het weer iets aangenamer zijn.

Achtergrond
  • Photo Davy Rietbergen/Cor Vos Ā© 2021