Van Aert: 'Ik deed alles goed maar er was niets te doen aan Mathieu van der Poel'

Wout van Aert was eerlijk na afloop van het WK in Glasgow. Hij erkende dat Mathieu van der Poel de beste renner in koers was.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

"Ik moet hier tevreden mee zijn", zei Van Aert voor de camera van Sporza. "Mathieu was gewoon verreweg de beste in koers en er viel niets aan hem te doen. Ik heb geen steken laten vallen, de ploeg heeft geweldig gereden maar we zijn gestuit op een betere renner."

Van Aert reed buiten beeld nog weg bij zijn medevluchters en pakte zilver. Het hoogst haalbare. "Ik zat in het wiel toen Van der Poel aanzette. 10 seconden kon ik hem volgen maar toen moest ik hem laten gaan. De andere twee jongens begrepen ook wie de beste was. Ik merkte dat Mads Pedersen weinig vertrouwen had in de bochten dus zette ik hem onder druk in de slotkilometers. Dat is de reden dat ik alleen wegreed voor de zilveren medaille."

Het nieuws dat Van der Poel gevallen was heeft Wout van Aert nooit bereikt. "Wij hebben nooit geweten dat Van der Poel is gevallen, want we mogen niet met oortjes rijden in de belangrijkste koers van het jaar. Ik kan daar niet kritisch genoeg op zijn. We zijn professionele mensen die het hele jaar gewoon zijn met radio's te rijden en in de belangrijkste koers van het jaar niet. Belachelijk."

Wereldkampioenschap
  • Glasgow - Scotland - cycling - Wout Van Aert (BEL - Jumbo - Visma) pictured during the 2023 UCI World Championships Cycling 2023 elite men in Glasgow, United Kingdom - Photo: Kei Tsuji/SCA/Cor Vos Ā© 2023