Mathieu van der Poel houdt kapotte shirt en schoenen zelf: 'Voor in de collectie'

De kapotte kleding en schoenen die Mathieu van der Poel droeg in Glasgow zijn collectorsitems, maar hij houdt ze lekker zelf.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Met Mathieu van der Poel kan het nooit normaal, en dus werd hij niet op een 'gewone' wijze wereldkampioen op de weg (voor zover dat kan), maar deed hij dat na een val waarbij kleding en schoen nogal gehavend waren.

De glijpartij over het natte Schotse asfalt zorgde ervoor dat er in het snelpak van Van der Poel de nodige gaten zaten en zijn schoen werd ontdaan van de zogenaamde BOA-sluiting en ook van het schoenplaatje brak een stukje af.

Dat zijn natuurlijk items die wielerverzamelaars maar wat graag in hun collectie zouden opnemen, maar dat zit er niet in. Uit navraag van de Vlaamse krant Het Nieuwsblad blijkt dat. Ze vroegen Peter Reef, de persman van de KNWU ernaar.

In eerste instantie wist hij het niet precies: "Ja, wat is er met die trui en broek gebeurd? k weet dat ze gisteren nog gewoon hier in de eetzaal lagen. Ik zal het even voor je moeten aanvragen." Uit die navraag bleek het volgende: "Mathieu houdt het pak zelf. Voor zijn eigen collectie."

Op Twitter blijkt dat er wel iemand de trotse eigenaar is van de loszittende BOA-sluiting die Van der Poel bij het ingaan van de laatste ronde van zijn schoen pulkte en op het asfalt gooide. Toch ook een heel fraai collectors-item.

Onder deze tweet nog wat woorden van Adrie van der Poel over de kleding 

Vader Adrie

Adrie van der Poel begrijpt wel dat zijn zoon de gehavende kleding en schoen zelf wil houden en is daarover niet verrast. "Mathieu is zich er steeds meer van bewust dat het fijn is om zulke dingetjes voor jezelf te hebben. Ik wenste dat ik zelf ook wat vaker truien en fietsen had gehouden van vroeger. Maar bij ons was het zeker wat fietsen betreft nog gewoon inleveren op het eind van het seizoen."

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023