📸 Nigeria steelt andermaal de show met flitsend tenue op WK baanwielrennen

Over het Nederlandse shirt op het WK wielrennen is veel te doen in negatieve zin, maar het tenue van Nigeria springt eruit!

Zo lelijk als het shirt van de Nederlandse selectie is op het WK - al is het op de baan ietsje beter met de oranje rug en oranje accenten op de mouwen - zo fraai is dat van Nigeria. En zelfs als je er niet van houdt: het valt in ieder geval op...

De kleine Nigeriaanse afvaardiging op het WK rijdt namelijk in een - bijna letterlijk - flitsend tenue rond op het WK in Glasgow. Het doet een beetje denken aan hoe de computerspelletjes er heeeeeel vroeger uitzagen. Super Mario 8 Bit op het Super WK.

Het mooie tenue verbloemt trouwens wel een beetje de situatie, want op de site van de Nigeriaanse wielerbond valt te lezen dat de rensters voor dit WK fietsen moesten lenen van onder andere de Italiaanse selectie en Specialized. het geeft een mooi inkijkje in hoe de kleinere wielerlanden het moeten rooien. Maar het tenue is van wereldklasse, vinden wij!

En nog een grotere foto, gemaakt door Cor Vos, het fotoagentschap waar wij bij Wieler Revue gebruik van maken.

Photo SWPix/Cor Vos © 2021

Die laatste foto is overigens gemaakt op het WK van 2021, maar er lijkt weinig veranderd te zijn aan het tenue van de Nigeriaanse equipe, en waarom zou je ook: het is immer een prachtige outfit!

Pelotonpraat
  • Beeld: Cor Vos